Oči

590,00 RSD

Način upotrebe: Krenuti sa dozom od 2 kapi tečnog ekstrakta koji se ukapa u čašicu zapremine 0,3 dl, zatim se dolije mlaka destilovana voda (može i izvorska), da rastvor zauzima pola čašice. Rastvor dobro promešati. Potom sagnuti glavu prema dole i prisloni čašicu sa rastvorom čvrsto na očnu duplju. Oko neka bude otvoreno, a glava zajedno sa čašicom prislonjenom na očnu dupljiu se zabaci unazad, tako da otvoreno oko „pliva“ u rastvoru (kao na slici). Da bi rastvor što bolje dopro u sve delove oka izvode se kružni pokreti okom 10 sekundi ili više. Ispiranje vršiti 3-6 puta dnevno u zavisnosti od intenziteta akutne odnosno hronične faze oboljenja.

Napomene: Kada se oko privikne na jačinu ove doze (2 kapi na 0,015 dl), odmah povećajte broj kapi na 3, 4, 5, 10 i više… Ukoliko vam rastvor curi na obodima čašice kada zabacite glavu, pre postavljanja čašice na očnu duplju, vrh čaše umotajte u salvetu i na taj način višak rastvora će se zadržati na njoj.

Ukoliko smatrate da je ovaj vid ispiranja nezgodan za vas, možete da nabavite kapaljku i da iz čašice uzimate rastvor i ukapavate u oko. Ovakav vid ispiranja je takođe efikasan, ali bi trebao da se radi barem 10-ak minuta, da bi dovoljna količina rastvora doprla u sve delove oka.

Dejstvo: Pomaže kod katarakte, glaukoma, zamagljenog vida i dugih oboljenja oka. Ona je izuzetno korisna za čišćenje oko osetljivih oblasti kao očiju, unutar sinusnih šupljina i osetljivih sluzokožnih zona.

Sastojci: Vidac (Euphrasia officinalis), cvet divizme (Verbascum thapsus),list maline (Rubus idaeus – folium), seme komorača (Foeniculum vulgare), ljuta paprika (Capsicum annuum).
Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.
Rok trajanja: Neograničeno.
Zapremina: 50 ml