Rupičaste naočare

450,00 RSD

Često i dugo ste pred kompjuterom? Često osećate peckanje u očima? Oči vam se često crvene i postajete razdražljivi? Sve je to posledica umornih očiju koje mogu dovesti do ozbiljnijih oštećenja vida. Nemojte zanemariti vaše oči! Pomozite im!

Rupičaste naočare Vam mogu pomoći:
– u sprečavaju slabljenje vida
– u jaćaju očnih mišića
– u boljoj cirkulaciji krvi i ishrani oka
– u smanjivanju zavisnosti od dioptrijskih naočara
– u otklanjanju zamora očiju pri velikom opterećenju
– u preventivi kako bi oči ostale zdrave
– u poboljšavaju oštrine vida i fokusa oka
– kod astigmatizma
– kod kratkovidosti i dalekovidosti

Način korišćenja: Prvih 10-tak dana nosite ih maksimalno 1-1,5 sat dnevno (najbolje kada se oko najviše napreže – čitanje knjiga, novina, gledanja TV programa, rad za računarom). Ne u kontinuitetu već po 15-tak minuta, a nadalje maksimalno dnevno 2-3 sata, takođe iz delova po 15-20-tak minuta. Rupičaste naočare se preporučuju i osobama koje imaju odličan vid. Da bi preventivno smanjili mogućnost da im se vid pokvari, pogotovo ako dugo vremena provede u čitanju ili ispred računara.

Važno je znati da Rupičaste naočare imaju određenih ograničenja u upotrebi i to: 
– Usled načina na koji su izrađene naočare količina svetlosti koja dopire do oka je u znatnoj meri smanjena.
– Treba imati u vidu da Rupičaste naočare u bitnoj meri smanjuju periferalni vid, te ih stoga nikako ne treba koristiti kada ste u pokretu (vožnja bicikla, automobila itd..).
– Rupičaste naočare ne treba koristiti kao zamenu za sunčane naočare.
– Kao i prilikom nošenja svih drugih vrsta naočara nikada NE GLEDAJTE direktno u sunce, jer na taj način možete prouzrokovati oštećenje vida.