Kako napraviti sirovi veganski puding?! (6 RECEPATA)

img_0508

Puding od “čokolade”

Sastojci:
– 50 g mlevenog rogača
– 2 supene kašike agave sirupa
– 2 supene kašike mlevenog lanenog semana
– 5 urmi
– 1 štapić vanile
– 1 šaka lešnika

Priprema:
Orahe oprati u tri vode i potopiti 2 sata u vodi. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta. Zatim sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasitisa iseckanim lešnikom. Servirati uz neko voće po želji.

Puding od jagoda

Sastojci:
– 2 urme
– 8-10 smokvi (bez kore)
– 1/4 šolje jagoda
– 1/4 šolje vode

Priprema:
U blenderstaviti urme i jagode, a zatim dodati vodu. Sve izblendati. Ubaciti smokve i izblendati još par sekundi. U posudu staviti jagode i preliti smesom iz blendera i pomešati. Nakon toga sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasiti sa jagodama.

Puding od pirinča

Sastojci:
– 100 g integralnog pirinča
– 2 banane
– 5 urmi
– 5 supenih kašika agave sirupa
– 1 štapić vanile

Priprema:
Integralni pirinač isprati u tri vode i potopiti u vodi 16 sati. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta. Nakon toga sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasitisa bananom i urmama. Servirati uz voće po želji.

Puding od banana

Sastojci:
– 4 banane
– 1 šolja indijskog oraha
– 2 supene kašike kokosovog brašna
– 2 supene kašike agave sirupa

Priprema:
Indijski orah isprati u tri vode i potopiti u vodi 3 sata. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta. Zatim sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasitisa bananom. Servirati uz neko voće po želji.

Puding od narandže

Sastojci:
– 2 narandže
– 1 šolja indijskog oraha
– 1 šolja urmi
– 2 supene kašike kokosovog brašna
– 1 supena kašika agave sirupa

Priprema:
Indijski orah isprati u tri vode i potopiti u vodi 3 sata. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta. Nakon toga sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasiti sa narandžom. Servirati uz neko voće po želji.

Puding od bobica i sirove “čokolade”

Sastojci:
– 1 banana
– 1 šaka zamrznutih jagoda
– 1 šaka zamrznutih borovnica
– 5 urmi
– 1/4 čajne kašičice morske soli
– 1 štapić vanile
– 1/2 čajne kašičice cimeta
– 2 supene kašike rogača u prahu
– 1/4 šolje bademovog mleka
– 1 supena kašika putera od kikirikija (izblendati zajedno 4-6 šaka kikirikija i 1 supenu kašiku maslinovog ulja (po potrebi))

Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta. Nakon toga sipati u posude po želji i ostaviti u frižider preko noći. Ukrasiti sa jagodama. Servirati uz neko voće po želji.

Ostavite odgovor