Prirodno lečenje akutne reumatske groznice

15812787389d5e520282cfe444c2e037_L

Akutna reumatska groznica se iskazuje u vidu upale koja zahvata velike zglobove, tj. kolena, laktove i ramena, a cesto i srcane zaliske i sam srcani mišic.

Od bolesti boluju pretežno deca u dobi od 5 do 15 godina. Obolevaju i mladi Ijudi, uglavnom do dvadesete godine starosti. Akutna reumatska groznica počinje u vidu angine, zapaljenja usne šupljine ili bronhitisa. Taj oblik infekcije traje 3 do 4 dana, i duže, tj. od 5. do 14. dana bolesnicima se povišuje temperatura tela te osećaju bolove u velikirn zglobovima. Budući da su bolovi u zglobovima veoma jaki, bolesnici su prisiljeni leći u krevet. Iako bolesnici ne osećaju jače smetnje u predelu srca, računa se da je najmanje polovini bolesnika zahvaćeno i srce. Oni koji su jednom preboleli tu bolest, posle lakše ponovo obolevaju. Ukoliko se bolest ne smiri, najdalje u roku od 3 do 6 meseci prelazi u hronično stanje. Reumatska groznica veoma je ozbiljna bolest s teškim posledicama te zbog toga, ukoliko se radi o bolesnom detetu ili mladom coveku s bolovima u zglobovima i povišenom temperatnrom tela, potrebno je imati na umu ovu bolest i brzo se leciti.

Lecenje:
Sastav Caja:
40 g stabljike preslice40 g cvetova i listova kunice

40 g stabljike konjogriza

40 g stabljike ivanjskoga cveća

40 g listova lopoca (vodene ruže)

40 g zvezdana (rožaste deteline)

40 g cvetnih vrhova potočnjaka

40 g žila zečjeg trna

40 g stabljike zečjeg trna

20 g listova crvene ribizle

20 g listova kadulje

20 g ive trave

20 g listova divlje nane

20 g korena idirota

20 g plodova draca

20 g stabljike majcine dušice

Ukoliko ne možete naći sve biljke napravite čaj bar od onih koje imate
Travu jako usitniti i smešati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mešavine trava, kuvati poklopljeno 1 minut i hladiti poklopIjeno. Zatim procediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl pre jela i po 1/2 dcl posle jela. Posle svih napitaka uzima se srednja kašika rafiniranog maslinovog ulja. Deca do 12 godina starosti taj čaj treba da piju dnevno 6 puta, po 1/2 dcl pre jela i 1/2 dcl posle jela. Prema tome, deca toga uzrasta dnevno trebaju uzimati i 6 laganijih obroka jela. Iza svih napitaka uzima se, takođe, srednja kašika maslinovog ulja.
Osim navedenoga, potrebno je bolesna mesta, tj. zglobove namazati mlakom mešavinom biljnog ulja i malo naribane mrkve. Obloge nositi stalno, a obnavljati pre spavanja. Obloge stavljati neprekidno 12 dana, a menjati ih u toploj prostoriji.
Savetujemo isključivo voćnu ishranu uz praktikovanje hidro terapije 2-3 puta dnevno.

Ovaj članak je objavljen u kategoriji Saveti.

Ostavite odgovor