“Možete se sami izlečiti od bilo koje bolesti ukoliko prestanete da radite loše stvari i počnete da radite dobre stvari.” Dr Ričard Šulc

images (1)

Prirodno lečenje je najbolji način lečenja na svetu jer se bavi lečenjem uzroka bolesti, a to je nezdrav način života sa svim uzročno-posledičnim vezama.
Prirodno lečenje obuhvata sledeće:

• unutrašnja upotreba biljaka (ishrana, ceđeni sokovi, tinkture, čajevi, mešavine, ulja, sirupi)
• spoljašnja upotreba biljaka (obloge, ulja, melemi, umeci, inhalacije, kupke)
• korišćenje prirodnog ambijenta (vazduh, sunčeva svetlost)
• korišćenje prirodnih tehnika (hidroterapija, vežbanje, masaža, velnes)

Program prirodnog lečenja – 8 metoda i tehnika

1. Post na ceđenim sokovima

Ceđeni sokovi se za vreme posta konzumiraju u količini od oko 2 litra dnevno.
Način primene: Ceđeni sokovi se piju od jutarnjih časova u čaši od 2 do 2,5 decilitra na svakih sat ili dva vremena. Da bi se osoba navikla na veliku količinu tečnosti post se može početi sa manjom količinom soka. Prirodno ceđeni sokovi (recepti).

2. Čišćenje creva

Biljna mešavina „Creva #1” se konzumiraju prvih 10 dana programa, „Creva #2” se konzumira kada oboleli dobije redovnu stolicu (2-3 stolice na dan).

Način primene: 1 puna čajna kašičica mešavine naveče uz večeru ili odmah nakon nje. Ukoliko je sutradan došlo do željenog efekta pražnjenja creva narednih večeri uzimati istu dozu. Po potrebi, povećavati dozu za po pola čajne kašičice svako naredno veče sve dok sutradan ne dođe do željenog efekta, i onda se zadržati na toj dozi. Mešavina se može piti sa vodom ili ceđenim sokom. Kada dobijete redovno pražnjenje nakon toga krećete sa uzimanjem Creva#2. Creva#2 uzimate svakog dana 5 puta na dan po 1 punu čajnu kašičicu mešavine sa jednom čašom vode ili ceđenog soka. Nakon toga popiti još najmanje jednu čašu vode ili čeđenog soka.

3. Hidroterapija i Četkanje

– Tuširanje 1 minut toplom vodom i 1 minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta ovo raditi 2-3 puta na dan (kod srčanih bolesnika preporučuje se vrlo postepeno povećavanje temperaturnih razlika, ali nakon 1 mesec adaptacije na temp. razlike pacijent može da se tušira bez posebnog opreza – dakle sa maksimalnim temperaturnim razlikama)
-Kod smrtno ugrozenih bolesnika nuzno je primenjivati Tretman sa hladnim čaršavom.

Vrlo važno jeste i četkanje kože odnosno detoksikacija putem kože kao najvećeg organa našeg tela. Od velike važnosti  upravo što se ovim putem efektivno procišćava sam limfni sistem. Četkanje tela se primenjuje pre toplo-hladnog tusiranja tada je najefektivnije. Isto tako odmah nakon tuširanja treba još jednom da se izvrši Grubo četkanje celog tela radi efektivne detoksikacije. Na ovakav način Vi pročišćavate sam limfni sistem prepun toksina putem prirodnog čišcenja.

4. Čišćenje Jetre i Žučne kese

Pročišćavanje jetre i žučne kese se obavlja tokom prvih 5 dana programa.
– Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese.
Način primene: U blender se promeša:

– 2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna);

– 2 decilitra vode;

– 1 do 5 čena belog luka (početi sa jednim čenom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 čen dok se ne stigne do 5);

– 1 do 5 kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5);

– parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja).
Ukoliko nije sezona citrusa može se koristiti sok od ceđene jabuke. 15 minuta nakon konzumiranja tonika piju se 2. šolje čaja „Jetra/žuč” i 1. čajna kašičica tinkture „Jetra/ žuč”.

Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za jetru žučnu kesu u istim ovim količinama ponavlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (doza se može povećavati zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, sokom ili mlakim čajem.

5. Izbacivanje iz upotrebe svih vidova otrova

(So, belo brasno, šećer, mast, rafinisani proizvodi, mleko i svi mlečni proizvodi, meso, jaja, konditorski proizvodi (i sladoledi), sve što u sebi sadrži hemiju i razne aditive)
-Konzumira se VOĆE, POVRĆE, ŽITARICE U PRESNOM INTEGRALNOM OBLIKU I ORAŠASTI PLODOVI na osnovu ovoga se prave razne kombinacije hrane i ukusnih obroka.

6. Obloga sa ugrejanim ricinusovim uljem i masaže

Najefikasnije sredstvo za razbijanje zagušenja i izvlačenje otrova je Ricinusovo ulje još je bolje kada se kombinuje sa belim lukom.
Način pripreme: Prirodna tkanina se umoči u blago zagrejano ricinusovo ulje ili se ulje naspe po tkanini, i potom se obloga stavi na oboleli deo tela. Istovremeno se može staviti više obloga na različite delove tela. Obloga se može zaviti kako ne bi spala preko noći. Obloge se po potrebi mogu održavati toplim uz pomoć flaše sa vrućom vodom.
Mere za pripremu: Jedna do pet supenih kašika ricinisovog ulja za jednu oblogu, zavisno od njene veličine i zahvata.

Masaža je veoma bitan deo programa koji podstiče cirkulaciju i dovodi krv do obolelog organa. Kod teže obolelih preporučuju se „jake“ masaže sa ricinusovim uljem. Masaža obolelih delova tela se primenjuje najmanje jednom dnevno.
Način primene: Primenjivati duboku masažu najmanje 10 minuta na oboele delove tela, koliko god da je u tom delu tela eventualno bolno, kruto ili tvrdo.

7. Fizička aktivnost na svežem vazduhu

– Fizička aktivnost se upražnjava najmanje 5 puta sedmično
Način primene: Fizička aktivnost može da bude lagana i duga šetnja, brzo hodanje, trčanje, plivanje, vožnja bicikla, sportske aktivnosti, aerobik, fitnes i slično, zavisno od stanja osobe. Svakog dana povećavati minutažu sa krajnjim ciljem da čovek bude aktivan najmanje sat vremena 5 puta dnevno.

8. Biljne tinkture i čajevi

Za rešavanje svakog ozbiljnijeg zdravstvenog problema treba da se pije set-paket od 6 osnovnih-bazičnih tinktura koje sinergetski čiste i leče naš organizam plus tinkture za konkretan problem ako ima potrebe!

Prvih sedam dana se čisti jedna grupa organa (na primer jetra i žučna kesa), drugih sedam dana druga grupa (bubrezi i bešika) i tako naizmenično po jednu sedmicu u ukupnom trajanju od 30 dana. U slučaju blažih oboljenja, pročišćavanje ovih organa se radi naizmenično po jednu sedmicu.

Ovaj set paket osnovnih tinktura sačinjavaju:

1.IMUNO #1 – Biljna formula za jačanje imuniteta
Dejstvo: Pojačava imunitet.
Sastojci: Ehinacea (E. purpurea), beli luk (A. sativum), ljuta al. paprika (C. annuum), tahebo (Tabebuia impetiginosa), sibirski žen šen (Eleutherococcus senticosus).

2.CIRKULACIJA – Biljna formula za poboljšanje cirkulacije
Dejstvo: Poboljšava cirkulaciju i rad srca, otklanja bol, zaustavlja krvarenje, protiv infekcija.
Sastojci: Ljuta aleva paprika (C. annuum)

3.ANTIBIOTIK – Biljna formula sa antibakterijskim dejstvom
Dejstvo: Aktivno deluje protiv parazita, virusa, bakterija, gljivica, i čisti jetru.
Sastojci: Beli luk (A. sativum), đumbir (Z. officinale)

4.KRV – Biljna formula za pročišćavanje krvi
Dejstvo: Pročišćava krv i limfni sistem. Preporučuje se kod obolelih od leukemije i teških oboljenja.
Sastojci: Crvena detelina (T. pratense), beli luk (A. sativum), ljuta aleva paprika (C. annuum), štavelj (R. crispus), imela (V. album)

-(Kod jako teških oboljenja umesto krvi moze da se pije TINKTURA DETOKS koja u suštini ima isti efekat samo je jača)

5.BUBREZI – BEŠIKA – Biljna formula za čišćenje i jačanje bubrega i bešike
Dejstvo: Pomaže u čišćenju bubrega i bešike, podstiće normalan rad bubrega, rastvara otrove iz bešike i bubrega, otklanja upalu bešike i bubrega, pomaže u čišćenju urina.
Sastojci: Uva (A. uva ursi), rastavić (E. arvense), kleka (J. communis), čičak (A. lappa), peršun (P. hortense).

6.JETRA – ŽUČ – Biljna formula za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese
Dejstvo: Čisti jetru i žučnu kesu od otrova. Ojačava ćelije jetre, čisti nagomilane naslage u žučnoj kesi.
Sastojci: Artičoka, komorač, beli luk, đumbir, pelin, orah, lincura, maslačak, plava stanićarka.

-Sve gore navedeno treba da se primenuje ISTOVREMENO, SINHRONIZOVANO da bi se postigao efekar SINERGIJE prilikom lečenja!

Ukoliko želite više detalja, kontaktirajte nas. Aleksandar Tasić  (064/07-44-328), Nutricionista Miloš Milošević (069/40-50-222). Ako želite detaljan program sa dnevnom terapijom javite se na E-mail: t_asic@hotmail.com

Ostavite odgovor