tinkture-300x300-300x300

Osnovne karakteristike tinktura i biljnih formula:

– prave se po originalnoj  recepturi dr Ričarda Šulca.

– proizvodnja u domaćoj radinosti.

– potpuno zdravo organsko bilje.

– najdelotvornije formule,neverovatno snaznog i efektivnog dejstva.

– nema apsolutno nikakvih stetnih efekata.

Tinkture u suštini predstavljaju tečne ekstrakte biljaka.One su koncentrisani biljni preparati gde su lekoviti sastojci biljaka… izvađeni u tečnomobliku.Za pravljenje tinktura koristi se alkohol koji se dodaje vodi ili jabukovom sirćetu.Pravljenje tinktura alkoholom je metod star hiljadama godina i koriste ga svi ozbiljni herbalisti na svetu. Alkohol se koristi zato što se najvažniji lekoviti sastojci, kao što su esencijalna ulja, smole, alkaloidi, steroidi i brojne druge bio-hemijske supstance ili fitohemikalije, mnogo bolje rastvaraju u alkoholu, nego u vodi (čaj) ili na bilo koji drugi način. Štaviše, određene važne fitohemikalije iz biljaka se mogu rastvoriti jedino u alkoholu.

Postoje brojne prednosti tinktura….

-Tinkture su mnogo jače i koncentrovanije od čaja. Samo 2-3 kapi tinkture jednake su, čak jače od cele jedne šolje čaja.Upravo iz ovakvih razloga je konzumiranje samih tinktura preko potrebno kod saniranja zdravstvenih problema jer ko bi uspeo da popije tolike silne kolicine cajadnevno,to je apsolutno nemoguce(napominjemo da su pocetne doze vecine tinktura 60 kapi 4-6 puta na dan,pa vi sad proracunajte sami…)

-Lekoviti sastojci tinktura mogu se lakše svariti i asimilovati nego same sirove biljke ili biljne kapsule, naročito ako je varenje kod čoveka loše.Lekoviti sastojci tinktura ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Zato tinkture mogu da čine, između ostalog, prvupomoć i lek za hitne slučajeve. Tinkture sa alkoholom kao bazom su dobre i kao antiseptici za otvorene rane.

-Alkohol, takođe, održava tinkturu i znatno produžava rok trajanja, gotovo na neograničeno.Sto tinktura duze stoji nekoriscena to je njen samefekat odnosno dejstvo mnogostruko vece.Za one koj insistiraju i imaju averziju prema  samom alkoholu (mada se radi o  minornim  koliciinama kao npr.  u osvezivacu daha ili tome sl.) postoji veoma jednostavno resenje,svoju dozu tinkture ukapate u vreo caj ili prelijete kljucalom vodom i sav alkohol ce da ispari.

Za razliku od tinktura koje se proizvode u domaćoj radinosti, komercijalne tinkture generalno su lošeg kvaliteta i nedelotvorne su, jer se ne pripremaju od adekvatnog i neprerađenog bilja, i u proporcijama koje su koristili najbolji herbalisti svih vremena, poput dr Ričarda Šulca. I tinkture proizvedene u domaćoj radinosti vrlo često znaju da budu lošijeg kvaliteta, najviše zbog manjeg obima biljaka koji se koristi prilikom pripreme.

Tinkture koje spravlja grupa lekara prirodne medicine iz Srbije su garant kvaliteta i delotvornosti.Nase pobude kao ljudi(lekara) koji imaju primarnu misiju pomaganja osobama u nevolji su iskljucivo humane prirode.Ovde je polazna osnova ,sustina same price,duhovne prirode.Da se pomogne ljudima da prebrode svoje zdravstvene probleme i sto je jos vaznije da dovedu svoje duhovno zdravlje na optimalan nivo. Najednostavnije receno da obnove svoju iskidalu ili oslabljenu vezu sa samim izvorom zivota ,zdravlja,srece i balgostanja,nasim premilim Tvorcem. Fizicko i duhovno zdravlje predstavljaju jednu neraskidivu i nerazdvojivu zivotvornu celinu.Zdrava duhovnost i pravilan pogled na svet je osnova svega i od presudne je uloge.Ako ne posedujete mir i spokoj lekovite biljke vam nece pomoci na pravi nacin i u adekvatnoj meri ….

Ostavite odgovor